Van saját recepted?

Nyitott húsos pite

Nyitott húsos pite
Könnyű
61-120 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 125 gr margarin
  • 1 tojás
  • 3 ek. víz
  • 250 gr liszt
  • 1/3 tk. só
A töltelékhez:
  • 330 gr csirkemellfilé
  • 250 gr gomba
  • 180 gr hagyma
  • 14 koktélparadicsom
  • só, őrölt bors
  • 1-2 ek. olaj
Az öntethez:

Tömény, sok alapanyagot igénylő, tésztába burkolt húsos egytálétel!

Elkészítés:

1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáütjük a tojást, megsózzuk, és a víz segítségével tésztává gyúrjuk. Fél óráig hűtőben pihentetjük.

2. A felaprított hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, majd kiegészítjük a lapjaira vágott gombával. Sóval, borssal ízesítjük, s 5 percig együtt dinszteljük őket.

3. Az előzetesen sós vízben megfőzött, kihűtött csirkemellet nagyon apróra darabolva összekeverjük a hagymás gombával.

4. 24 cm átmérőjű sütőformába lapítjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Villával kicsinosítjuk, cakkozzuk a szélét. Alját itt-ott megszurkáljuk.

5. Elegyengetjük rajta a tölteléket. A félbevágott paradicsomokat vágott felükkel lefelé beletűzdeljük. Meglocsoljuk a tejszínben elkevert reszelt sajttal.

6. A pitét 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szépen megpirul a tetején.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/83456/pics/lead_800x600.jpg
csirkemell,kelt tészta,tejszín
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?