Van saját recepted?

Rántott szelet főtt krumplival

Rántott szelet főtt krumplival
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • ízlés szerinti mennyiségben:
  • sertéshús (karaj, comb)
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • étolaj
  • héjában főtt krumpli
  • citrom
  • petrezselyemzöld

Egy tipikus magyar, hagyományos, laktató vasárnapi ebéd!

Elkészítés:

1. A húst vágjuk fel vékony szeletekre. Klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk mindegyik oldalukat.

2. Először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül panírmorzsába forgassuk őket.

3. Serpenyőben, forró olajon, oldalanként 4-4 perc alatt süssük a szeleteket pirosra, ropogósra.

4. A héjában főtt krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel, s helyezzük a tálra tett rántott szeletek köré. Aprított zölddel díszítsük. Adjunk az étel mellé pár hasáb citromot is.

Forrás: vk.com

Címkék: krumpli, rántotthús
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/84155/pics/lead_800x600.jpg
krumpli,rántotthús
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?