Van saját recepted?

Krémes mézes

Krémes mézes
Könnyű
61-120 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 2 tojás
  • 1 pohár cukor
  • 2 ek. méz
  • 50 gr vaj
  • 2 ek. vodka
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 3.5 pohár liszt
A krémhez:
  • kb. 600 gr 30%-os tejföl
  • 1 csapott pohárnyi cukor
  • vaníliás cukor ízlés szerint

Tömény, pihentetést igénylő torta!

Elkészítés:

1. A cukrot, a vajat és a mézet egybeforgatjuk, 5 percre vízgőz fölé tesszük. Folyamatosan kevergetjük, s közben hozzáadunk 1 pohár lisztet, utána mehet a szódabikarbóna és a vodka. A műveletet egészen addig folytatjuk, míg a massza szépen megduzzad. A tűzről levéve a maradék liszttel finom tésztává formáljuk. Kikerekítve 8 cipóba osztjuk.

2. A cipókat egyesével fogjuk kisütni. Szép vékonyra nyújtjuk az elsőt, s a 180 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt elkészítjük. Ez idő alatt nyújtjuk ki a második cipócskát.

3. A kivett első lap tortatálra kerül, szélét körbevágjuk a kívánt körméretre. ( A leeső darabkák majd morzsa formában fogják díszíteni a tortát.) Amíg a második lap sül, kinyújtjuk a harmadikat. Így folytatjuk, míg az utolsó lap is elkészül.

4. A krémhez a tejfölben teljes oldódásig keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.

5. A lapokat kenjük meg vékonyan a kész krémmel. ( Úgy osszuk be, hogy a torta oldalára és tetejére is kerüljön!) Tornyozzuk a lapokat egymásra.  A tortamorzsával díszítsük a mézest.

6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

Forrás: vk.com

Címkék: mézes, torta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/84158/pics/lead_800x600.jpg
mézes,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?