Van saját recepted?

Paradicsomos hajdinakása

Paradicsomos hajdinakása
Könnyű
16-30 perc
2 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

Mindenmentes, zöldséges, tömény, egytálétel!

Elkészítés:

1. A hagymát és a sárgarépát reszeljük/vágjuk durvára, a fokhagymát préseljük át.

2. Egy lábasban forrósítsunk pár csepp olajat, s 5 percig kevergessük, dinszteljük rajta az előkészített zöldségeket.

3. A paradicsomot dobjuk forró vízbe, héját ezután könnyen eltávolíthatjuk, a húsát pedig felaprítva keverjük az előbbiekhez.

4. Mehet az edénybe a hajdina is. Sózás után öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lefedve, takaréklángon főzzük 15-20 percig. Az idő eltelte után érdemes  ellenőrizni, van-e alatta víz. Ha van, akkor fedő nélkül főzzük tovább a kását.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/84161/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,hajdinás,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?