Van saját recepted?

Gombás-rizses pirog

Gombás-rizses pirog
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 320 gr liszt
  • 60 gr vaj
  • 70 ml tej
  • 60 gr cukor
  • 2 tojás
  • 2 csipetnyi só
  • 8 gr friss élesztő
  • 160 gr gomba
  • 1 fej hagyma
  • 160 gr főtt rizs
  • 50 gr olaj
  • 1 tojás a kenéshez

Húsmentes, zöldséges kis tésztatáska! Nassolni is és ebédnek is megfelel.

Elkészítés:

1. Az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben, keverjük el a liszt felével. A kovászt letakarva tegyük meleg helyre. Amikor megkel, adjuk hozzá a cukrot, a sót, a maradék lisztet, s üssük bele a tojásokat. Végül a lágy vajjal dagasszuk finom tésztává.

2. A tésztát kétszer gyúrjuk át, kétszer dagasszuk.

3. Közben készítsük el a tölteléket. Forró olajon először dinszteljük meg az aprított hagymát, azon a feldarabolt gombát. A párolás után keverjük hozzá a főtt rizst.

3. Lisztezett munkalapon nyújtsuk vékonyra a tésztát, vágjunk belőle nagyobb korongokat. Közepükre halmozzunk tölteléket, a széleket kenjük meg pici felvert tojással. A szemközti széleket összecsípve alakítsuk ki a pirog formáját.

4. Megfordítva ültessük őket a tepsire. Tetejüket húzzuk át a felvert tojással, majd 30 percig kelesszük.

5. Ezután dugjuk 200 fokos sütőbe, s 20 percig süssük.

Forrás: vk.com

Címkék: gombás, kelt tészta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/84196/pics/lead_800x600.jpg
gombás,kelt tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?