Van saját recepted?

Mézes-gyömbéres csirkecomb

Mézes-gyömbéres csirkecomb
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

Az őszi és téli időszakban előszeretettel fogyasztjuk a selymes, csillogó és egészséges cukor formát, a mézet. Nincs ez másként a recepteknél sem. Alkalmazzuk bátran, puhább és fényesebb ételeket kapunk általa. Íme a példa:

Elkészítés:

1. A megmosott combokat törölgessük szárazra. Az egyik narancs héját reszeljük le, levét fogjuk fel. A meghámozott gyömbért reszeljük finomra. Kis tálkában keverjük össze a narancslét, a mézet, a gyömbért és a narancshéjat.

2. A húst sózzuk, borsozzuk, kenjük át a páclével, majd tegyük hűtőbe.

3. A másik narancsot héjastól vágjuk cikkekre.

4. A combokat és a narancsgerezdeket felváltva helyezzük egy zsiradékkal kikent tepsire. Szórjuk meg szárított rozmaringgal. 200 fokon addig süssük, míg szépen megpirul a csirke bőre.

5. Tányérra téve locsoljuk meg a levével. Díszítsük pár narancskarikával.

Forrás: vk.com

Címkék: csirkecomb, narancsos
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/85264/pics/lead_800x600.jpg
csirkecomb,narancsos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?