Van saját recepted?

Céklamártás főtt tojással

Céklamártás főtt tojással
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • tetszés szerinti mennyiségben:
  • cékla
  • uborka
  • krumpli
  • tojás
  • kefir
  • zöldhagyma szára
  • kapor, petrezselyemzöld
  • vaj

Diétázók figyelem! Íme egy egytálétel, amely tele van zöldséggel, és bátran fogyasztható azok számára is, akik figyelnek az alakjukra!

Elkészítés:

1. A megtisztított, meghámozott céklát készre főzzük. (Főzővizét ne öntsük ki, később felhasználjuk.) Megfőzzük a tojást és külön a héjas krumplit.

2. Az uborkát nagy lyukú reszelőn átnyomjuk, feldaraboljuk a zöldeket. Néhány tojást egészben hagyunk, a többit késsel felaprózzuk. A megfőtt céklát is lereszeljük.

3. Minden előkészített hozzávalót beleteszünk a kihűlt céklalébe, megsózzuk, s elkeverjük kefirrel.

4. Amikor tányérra szedjük a mártást, adjunk hozzá személyenként 1-1 félbevágott tojást. Külön tányéron kínáljuk a meghámozott, némi olvasztott vajjal megcsorgatott, zölddel ízesített krumplit.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/85238/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?