Van saját recepted?

Bundás húsfalat édes-savanyú mártással

Bundás húsfalat édes-savanyú mártással
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 kg sertéshús (comb vagy szűzpecsenye)
  • 1 tojás
  • 1/2 pohár sör
  • 3/4 pohár liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • kész édes-savanyú mártás

Húsos, mártogatós! Ahol az édes és a savanyú találkozik!

Elkészítés:

1. Verjük fel a tojást a sörrel, ízesítsük sóval, borssal.

2. A lisztet apró részletekben keverjük hozzá. Kis időre tegyük félre.

3. A húst vágjuk 2x2 cm-es kockákra. Forgassuk meg a tojásos-sörös masszában.

4. Mély serpenyőbe öntsünk kb. másfél centinyi olajat. Amikor kellően felmelegszik, mehetnek bele a húsfalatok. A kész húst szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk.

5. Tányérra szedve öntsük nyakon az édes-savanyú mártással. Jól illik hozzá a főtt rizs.

Forrás: vk.com

Címkék: hús, mártás, sült
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/85254/pics/lead_800x600.jpg
hús,mártás,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?