Megvannak az ötös lottó nyerőszámai
Nyerőszámok: 16, 31, 58, 75, 77. Joker: 858656
Van saját recepted?

Almás habcsók

Almás habcsók
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 200 gr cukor
  • 500 gr alma
  • 15 gr vaníliás cukor
  • 100 gr porcukor
  • 120 ml víz
  • 25 gr zselatin
  • 1 tojás
  • 1 cékla

Bár a habcsók a karácsonyi ünnepek egyik legjellegzetesebb édessége, korábbi elkészítésével megkezdhetjük az ünnepre való hangolódást. Kevés alapanyagos, omlós édesség!

Elkészítés:

1. Vágjuk félbe az almákat, tisztítsuk meg a magháztól. 180 fokos sütőben 30 percig süssük.

2. Kevés vízben keverjük el a zselatint.

3. A megsült almát pürésítsük, nyomjuk át finom szitán, majd elegyítsük a vaníliás cukorral.

4. Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. Habosítsuk ki először önmagában az almapürét, aztán a tojásfehérjével. Ezt két adagban adjuk

hozzá.

5. A vízből és a cukorból főzzünk szirupot. Öntsük az almapüréhez, most ezzel verjük tovább.

6. A megduzzadt zselatint gőzfürdő fölött melegítsük fel. Mehet ez is a pürébe. Folytassuk a habosítást egészen addig, míg duplájára nő a térfogata.

Nyomózsákba töltve, tetszőleges fejet választva nyomkodjunk különféle formákat az előkészített sütőpapírra.

7. Ha rózsaszínű habot szeretnénk, fessük meg céklával. Ehhez egy reszelt cékla levét nyomjuk ki, keverjük az alaphoz.

8. 2 óra hosszan tartsuk hűtőben. Aztán szórjuk meg porcukorral az almás figurákat.

Forrás: vk.com

Címkék: habcsók
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86234/pics/lead_800x600.jpg
habcsók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?