Van saját recepted?

Almás husi

Almás husi
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 800 gr pulykacomb
  • vagy
  • 800 gr sertéscomb
  • 3 alma
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. szójaszósz
  • 4 babérlevél
  • 1 ek. cukor
  • szemes bors ízlés szerint
  • 3 ek. olaj

Az édes gyümölcs és a sós hús találkozása egy tányéron! Ízkavalkád!

Elkészítés:

1. A húst 1 cm vastagságú szeletekbe vágjuk fel. Adjuk hozzá a félkarikára szeletelt hagymát, a finomra aprított fokhagymát. Locsoljuk meg a szójaszósszal, olajjal, ízesítsük sóval, cukorral, babérlevéllel. 10 percre tegyük félre.

2. Mindegyik almát vágjuk 8 cikkelyre. (Magházát természetesen előzetesen távolítsuk el.)

3. A hússzeletekkel béleljünk ki egy tűzálló sütőedényt, tetejükre helyezzünk almadarabkákat. 250 fokra előmelegített sütőben 45 percig süssük az ételt.

4. Amikor tálra szedjük a húst, ügyeljünk arra, hogy az almacikkek egyben maradjanak rajta.

Forrás: vk.com

Címkék: almás, sült
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86242/pics/lead_800x600.jpg
almás,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?