Van saját recepted?

Örmény rakott zöldség (ajlazan)

Örmény rakott zöldség (ajlazan)
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

Húsmentes, tömény, puhára párolt zöldségágy.

Elkészítés:

1. A megmosott padlizsánokat karikázzuk 0.5-1 cm vastagságú szeletekre. Sózzuk be. Öntsünk rá egy kis vizet, tegyük félre 10 percre. Miután leöntöttük róla, nyomkodjuk is ki belőle a nedvességet.

2. Egy vaslábas alját kenjük ki 1-2 ek. olajjal, fektessük rá a padlizsánkarikákat.

3. Erre a kockára vágott krumpli jön, majd következnek a piros paprika félkörei.

4. Hagymakockákat sorakoztassunk rá, utána a zöldbab jöhet. A zöldségsort a duci paradicsomkarikák zárják.

5. Hintsük meg aprított petrezselyemzölddel, bazsalikommal, korianderrel.

6. Minden réteget természetesen finoman sózzunk, borsozzunk is meg. A zöldségek alá öntsünk fél pohárnyi vizet. Nyomassuk le egy tányérral, az edényt fedjük be, és alacsony hőfokon pároljuk, puhítsuk készre.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86240/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?