Van saját recepted?

Kuszkusszal töltött paprika

Kuszkusszal töltött paprika
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 250 ml húsleveslé
  • 150 gr kuszkusz
  • 4 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb cukkini
  • 200 gr apró paradicsom
  • 1/2 tk. oregánó
  • 40 gr petrezselyemzöld
  • 200 gr feta sajt
  • só, őrölt bors

Töltött paprika vega módra!

Elkészítés:

1. A mélyebb tálkába helyezett kuszkuszt öntsük le forró húsleveslével. Hagyjuk, hogy szépen megduzzadjon benne.

2. Kanyarítsuk le a paprikák kalapját, a magokat, ereket szedjük ki. Forró, sós vízben blansírozzuk pár pillanatig. Ezután jéghideg vízbe szedjük át, majd papírtörlővel kívül-belül törölgessük szárazra.

3. Serpenyőben, forró olajon dinszteljük meg először a vékonyra vágott hagymát, utána puhítsuk tovább a cukkinidarabkákkal. Keverjük hozzá a félbe- vagy négybe vágott paradicsomokat. Ízesítsük oregánóval, petrezselyemzölddel, s pár perc után vegyük le a tűzről. Ekkor jöhet a töltelékhez az előkészített kuszkusz és a feta kockák. Sózzuk, borsozzuk, keverjük egybe a hozzávalókat.

4. Töltsük meg a paprikákat ezzel a töltelékkel, állítsuk őket zsiradékkal kikent sütőformába, és 20 percre toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe.

Forrás: vk.com

Címkék: paprika, töltött
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86243/pics/lead_800x600.jpg
paprika,töltött
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?