Krími bárányfalat

Tömény, laktató egytálétel! Zöldséges körítéssel. Elkészítése hosszadalmas!
Elkészítés:
1. A falatkákra vágott bárányhúst megsózzuk, kevés zsiradékon körbepirítjuk. Mellédobjuk az aprított hagymát, felöntjük a sűrített paradicsommal elkevert tejföllel, s 8-10 percig pároljuk az összetevőket.
2. Külön serpenyőben olvasztott vajon kisütjük a felkockázott krumplit. Az almát cikkekre vágjuk. A lisztből, tojásból és a vízből tésztát gyúrunk.
3. A sütőforma alját kirakjuk az almával, a sült krumplikockákkal, húsfalatokkal, megszórjuk egy kis mazsolával. Rálocsoljuk a bort, rácsorgatjuk a szószt, amiben párolódott/sült a hús. Végül letakarjuk, befedjük a vékonyra nyújtott tésztával.
4. 200-220 fokos sütőbe dugjuk az edényt, és 10 perc után ránézünk, addigra biztos elkészül az ételünk.
Forrás: vk.com
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok