Van saját recepted?

Krími bárányfalat

Krími bárányfalat
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 300 gr csont nélküli báránycomb
  • 100 gr alma
  • 40 gr hagyma
  • 40 gr olvasztott vaj
  • 100 gr sűrített paradicsom
  • 600 gr krumpli
  • 40 gr mazsola
  • 20 gr tejföl
  • 10 ml száraz vörösbor
  • 200 gr liszt
  • 1 tojás
  • 20 ml víz
  • só ízlés szerint

Tömény, laktató egytálétel! Zöldséges körítéssel. Elkészítése hosszadalmas!

Elkészítés:

1. A falatkákra vágott bárányhúst megsózzuk, kevés zsiradékon körbepirítjuk. Mellédobjuk az aprított hagymát, felöntjük a sűrített paradicsommal elkevert tejföllel, s 8-10 percig pároljuk az összetevőket.

2. Külön serpenyőben olvasztott vajon kisütjük a felkockázott krumplit. Az almát cikkekre vágjuk. A lisztből, tojásból és a vízből tésztát gyúrunk.

3. A sütőforma alját kirakjuk az almával, a sült krumplikockákkal, húsfalatokkal, megszórjuk egy kis mazsolával. Rálocsoljuk a bort, rácsorgatjuk a szószt, amiben párolódott/sült a hús. Végül letakarjuk, befedjük a vékonyra nyújtott tésztával.

4. 200-220 fokos sütőbe dugjuk az edényt, és 10 perc után ránézünk, addigra biztos elkészül az ételünk.

Forrás: vk.com

Címkék: bárány, zöldséges
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86249/pics/lead_800x600.jpg
bárány,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?