Van saját recepted?

Húsos szoljanka

Húsos szoljanka
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 400 gr marhahús
  • 4 darab virsli
  • 200 gr főzőkolbász
  • 200 gr sonka
  • 3 sós uborka
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 doboz mag nélküli olajbogyó
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • pár szem egész bors
  • 1 citrom
  • 1-2 ek. tejföl

Mindenféle füstölt, laktató húsban gazdag leves, amit friss, puha kenyérrel ajánlott.

Elkészítés:

1. A húst babérlevéllel és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük.

2. Ha kihűlt, felcsíkozzuk, ugyanakkor felkarikázzuk a virslit, kolbászt, darabokra vágjuk a sonkát. A hagymát, uborkát felaprózzuk, és 10 percig a sűrített paradicsommal összepároljuk.

3. Ezt a masszát a húsleveslébe öntjük, 10 percig főzzük benne. Ezután beleöntjük az előkészített húsféléket, valamint az olajbogyót. Egybeforraljuk a hozzávalókat, s rögtön le is vesszük az edényt a tűzről.

4. Tányérra szedve díszítjük 1-1 citromkarikával és ízlés szerint tejföllel.

5. (A levest nem kell nagyon sózni, ugyanis több összetevője eléggé sós.)

Forrás: vk.com

Címkék: húsos, levesek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86253/pics/lead_800x600.jpg
húsos,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?