Húsos szoljanka

- 400 gr marhahús
- 4 darab virsli
- 200 gr főzőkolbász
- 200 gr sonka
- 3 sós uborka
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 doboz mag nélküli olajbogyó
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 2 babérlevél
- pár szem egész bors
- 1 citrom
- 1-2 ek. tejföl
- só
Mindenféle füstölt, laktató húsban gazdag leves, amit friss, puha kenyérrel ajánlott.
Elkészítés:
1. A húst babérlevéllel és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük.
2. Ha kihűlt, felcsíkozzuk, ugyanakkor felkarikázzuk a virslit, kolbászt, darabokra vágjuk a sonkát. A hagymát, uborkát felaprózzuk, és 10 percig a sűrített paradicsommal összepároljuk.
3. Ezt a masszát a húsleveslébe öntjük, 10 percig főzzük benne. Ezután beleöntjük az előkészített húsféléket, valamint az olajbogyót. Egybeforraljuk a hozzávalókat, s rögtön le is vesszük az edényt a tűzről.
4. Tányérra szedve díszítjük 1-1 citromkarikával és ízlés szerint tejföllel.
5. (A levest nem kell nagyon sózni, ugyanis több összetevője eléggé sós.)
Forrás: vk.com
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok