Van saját recepted?

Belga saláta

Belga saláta
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 kg újkrumpli
  • 300 gr zöldhüvelyű bab
  • 2 alma
  • 200 gr füstölt sonka
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1 ek. almaecet
  • olívaolaj ízlés szerint

Sonkás, zöldséges, egészséges! Saláta! A nap bármely szakaszában fogyasztható! Kevés alapanyagos finomság.

Elkészítés:

1. A megmosott krumplit nagyobb kockákra vágva forró vízbe dobjuk. A művelethez olyan nagy fazekat használjunk, amelybe belefér majd egy kisebb méretű szűrő.

2. Hét perccel a krumpli elkészülte előtt a krumpli tetejére helyezzük a szűrőt, benne a feldarabolt bab kényelmesen megpárolódik. Az edényt természetesen lefedjük.

3. A felaprított hagymát és sonkát serpenyőben előpároljuk. Az almát nagyobb darabokra vágva adjuk az előbbiekhez. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon kissé megpuhítjuk. Meglocsoljuk a kétféle ecettel.

4. A saláta hozzávalóit egy csinos tálban egybeforgatjuk, meglocsoljuk némi olívaolajjal, s máris tálaljuk.

Forrás: vk.com

Címkék: saláta, sonkás
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86256/pics/lead_800x600.jpg
saláta,sonkás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?