Van saját recepted?

Öntetes töltött paprika

Öntetes töltött paprika
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 4 zöldpaprika
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 pohár hajdina
  • 5 ek. tejföl
  • 1 ek. mustár
  • 150 gr lágy sajt
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1/2 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. római köménymag
  • 1 tk. só

Húsmentes, sokzöldséges töltött paprika!

Elkészítés:

1. Mossuk meg a hajdinát. A megtisztított sárgarépát reszeljük durvára. A sajtot kézzel tördeljük apróbb darabokra.

2. Serpenyőben hevített 2 ek. vajon pirítsuk meg a fűszereket. Elsőbb a római köményt, kis idő múlva hintsük meg borssal, utána jöhet a kurkuma. Pár pillanat múlva keverjük a fűszerekhez a sárgarépát. Követheti a sajt, majd a hajdina. Megsózzuk a keveréket, és kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Az edényt lefedjük, s takaréklángon készre főzzük a tölteléknek valókat. Amikor kihűl, belekeverjük a maradék 1 ek. vajat.

3. Közben a paprika kalapját levágjuk, s a magoktól erektől megszabadítva pár pillanatig forró vízben blansírozzuk.

4. A tölteléket a paprikák üregébe nyomkodjuk. Zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük őket, és 10 percre 200 fokos sütőbe dugjuk.

5. Az öntethez összekeverjük a tejfölt a mustárral, ízesítjük az aprított petrezselyemzölddel, kevés kaporral. Ráöntjük a paprikára, s további 5-7 percre visszatesszük sülni.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86245/pics/lead_800x600.jpg
paprika,töltött,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?