Van saját recepted?

Gombás egytálétel

Gombás egytálétel
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 400 gr fagyasztott szeletelt gomba
  • 50 gr vaj
  • 2 tk. liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek. majonéz
  • 2 ek. tejföl
  • só, fűszerek
  • sajt ízlés szerinti mennyiségben

Krémes, fűszeres, pirítós kíséretében ajánlott egytálétel!

Elkészítés:

1. Felhevített vajon pirítsuk rózsaszínűre a lisztet, tegyük rá a fagyos gombát, s 5-7 percig pároljuk, süssük rajta.

2. A tojásokat verjük fel a sóval, fűszerekkel, majd keverjük bele a majonézt és a tejfölt.

3. Kis cseréptálkákba kanalazzuk a sült gombát, öntsük rá a tojásos keveréket, hintsük meg némi reszelt sajttal, és forró sütőben (200 fokon) 5 percig süssük. Ez idő alatt szép piros kéreg képződik az étel tetején.

4. Forrón tálaljuk.

Forrás: vk.com

Címkék: egytálétel, gombás
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86757/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,gombás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?