Van saját recepted?

Gombás palacsinta

Gombás palacsinta
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 400 gr gomba
  • 2 tojás
  • kevéske cukor
  • 8-10 ek. liszt
  • 100 ml tej
  • 1 ek. olaj a tésztához
  • 1 nagy fej hagyma
  • olaj a sütéshez
  • tejföl a tálaláshoz

Palacsinta sósan! Egy jó leves kíséretében kiváló ebédre ez a zöldséges különlegesség!

Elkészítés:

1. Először állítsuk össze a palacsintatésztát. Verjük fel a tojásokat a tejjel, 1 ek. olajjal, csipetnyi sóval, cukorral, azután dolgozzuk bele a lisztet. Keverjük a hozzávalókat simára.

2. A palacsintákat egyesével süssük ki forró serpenyőben.

3. Vágjuk finomra a hagymát, dinszteljük meg, s dobjuk rá a gombát. 7-10 percig süssük rajta.

4. Minden palacsintára kanalazzunk 1 ek. kihűlt hagymás gombát, hajtsuk négybe, majd forró olajon pirítsuk át mindkét oldalát.

5. Kínáljunk hozzá tejfölt.

Forrás: vk.com

Címkék: gombás, palacsinta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/86863/pics/lead_800x600.jpg
gombás,palacsinta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?