Van saját recepted?

Sós falatka

Sós falatka
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr előhűtött leveles tészta
  • 1 tojássárga
  • 15 gr vaj
  • 1 tojás
  • 350 gr kemény sajt
  • só, bors

Kevés alapanyag, ropogós sósság. Rövid idő alatt elkészíthető, igazi vendégváró!

Elkészítés:

1. Verjük fel a tojást, keverjük hozzá a durvára reszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítsük.

2. A tésztát vágjuk 2 részre: egyik lap kicsivel legyen nagyobb, mint a másik. Kivajazott tepsibe fektessük a nagyobbat, úgy, hogy peremet is tudjunk formálni a töltelék megtartásához.

3. Egyengessük rá a sajtos keveréket, majd takarjuk be a kisebb lappal.  Nyomkodjuk is rá.

4. Helyenként villával szurkáljuk meg, nehogy sülés közben felpúposodjon.

5. 180 fokos sütőben addig süssük, míg szép piros lesz a teteje. (Kb. 20-25 perc.)

6. Aki gazdagabban szeretné, a töltelékbe keverhet némi fonnyasztott spenótot, a tészta tetejét pedig sütés előtt megszórhatja szezámmaggal.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/87219/pics/lead_800x600.jpg
leveles,sajtos,sósságok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?