3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő.
Van saját recepted?

Kárpátaljai halászlé

Kárpátaljai halászlé
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 kg ponty
  • 1 kg apróhal (törpeharcsa, durbincs, sügér stb.)
  • 1 kg édes piros paprika
  • 3-4 nagyobb paradicsom
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1-2 csípős paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. őrölt pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • disznózsír
  • gyufatészta vagy szélesmetélt

Ha szenteste, akkor halászlé! Kellően csípős, hallal és tésztával teli!

Elkészítés:

1. Minden halat gondosan tisztítsunk meg. A ponty fejét, farkát, uszonyait vágjuk le. A fejből távolítsuk el a kopoltyúkat és a keserű fogakat. A haltejet, ikrát, májat tegyük félre. A haltestet 2 cm-es patkókra szeljük fel. Sózás, borsozás után dugjuk 1.5 órára hűtőbe.

2. A paprikát közepes darabokra, a csípős paprikát vékony karikákra szeleteljük. A hagymát aprózás után disznózsíron dinszteljük 5 percig.

3. Mély lábasba helyezzük az apróhalat és a ponty levágott részeit, s öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, habját szedjük le. Adjuk bele a hagymát és az aprított paprika felét. 30 percig így főzzük a hallé alapot, utána emeljük ki a fejet, a lét pedig még 1.5 óráig csendesen forraljuk.

4. Daraboljuk fel a paradicsomot, préseljük át a fokhagymát, adjuk mindkettőt a halászlébe. 10 perc főzés után passzírozzuk át.

5. A tiszta, sűrű lébe eresszük a halpatkókat, s ha kell, öntsünk hozzá vizet. Miután felforrt, szórjuk rá a pirospaprikát, 15 percig főzzük. Ekkor irányítsuk bele a maradék darabolt paprikát és a halbelsőségeket. Forraljuk újra, s vegyük le az edényt a tűzről.

6. Főzzük ki a gyufatésztát, erre szedjük a forró halászlét.

7. Tanács: sose keverjük a halászlét, mert széttörik a hal húsa!

Forrás: vk.com

Címkék: hal, levesek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/87923/pics/lead_800x600.jpg
hal,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?