Van saját recepted?

Pikáns oldalas

Pikáns oldalas
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

Bár elkészítése több, mint két órát igényel, megéri! Az ízekben gazdag oldalas ugyanis pazar, emellett pedig jól illeszkedik az elmúlt napokban megmaradt köretek bármelyikéhez!

Elkészítés:

1. Két gerezdes szeletekre vágjuk fel az oldalast, sózzuk be, majd rendezzük egy nagyobb tálra.

2. A zúzott fokhagymát és a borsot mozsárban dörzsöljük pépesre. Kenjük a húsra.

3. A szójaszószt, az almaecetet meg a babérlevelet keverjük össze. Öntsük a hússzeletekre, s az edényt lefedve 30 percig tartsuk hűtőben.

4. Az oldalast a páclével együtt helyezzük egy nagyobb serpenyőbe vagy mélyebb lábasba. Nagy lángon forraljuk fel, azután fedjük le az edényt, és takaréklángon addig pároljuk, süssük, míg szépen megpuhul, zsírjára sül. Ez kb. 2 óra időt igényel.

Forrás: vk.com

Címkék: fűszeres, oldalas
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/87994/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,oldalas
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?