Van saját recepted?

Rákrudacskás előétel

Rákrudacskás előétel
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 200 gr rákrudacska
  • 50 gr kemény sajt
  • 150 gr ömlesztett sajt
  • 2 tojás
  • 1-2 ek. majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15-20 olajbogyó
  • só, bors

Igazi különleges, ünnepi előétel, gyorsan kész, önmagában is fogyasztható, de puha kiflivel vagy pogácsával még finomabb.

Elkészítés:

1. A fagyasztott rákrudakat reszeljük finomra. A tojásokat főzzük meg, utána nyomjuk át nagy lyukú reszelőn. Ugyanígy tegyünk a kétféle sajttal.

2. A reszelt tojást meg a sajtokat keverjük egybe, ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a majonézzel.

3. Tenyerünkbe vegyünk egy kis masszát, enyhén nyomjuk szét, tegyünk közepére 1 olajbogyót, aztán "csomagoljuk " be. A kis gömböcskéket hempergessük meg a rákreszelékben.

4. Rendezzük őket csinos tányérra, és tálalásig tartsuk hűtőben. Díszítsük a tálat formázott zöldségekkel, pl. sárgarépával, uborkával.

Forrás: vk.com

Címkék: előételek, rák
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88259/pics/lead_800x600.jpg
előételek,rák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?