Van saját recepted?

Paradicsomos-spenótos csirkehúsos saláta

Paradicsomos-spenótos csirkehúsos saláta
Könnyű
31-60 perc
1 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 260 gr kagylótészta
  • 4 csirkemell
  • 100 gr reszelt parmezán
  • 50 gr bébispenót
  • 150 gr koktélparadicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3/4 pohár száraz fehérbor
  • 3/4 pohár húsleveslé
  • 30 gr vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Különleges ízek találkoznak ebben a salátában, amelyek igazi élménnyé tehetik az étkezést!

Elkészítés:

1. A tésztát az előírásoknak megfelelően főzzük fogkeményre. Öblítsük le hideg vízzel, s tegyük egyelőre félre.

2. A csirkehúst szeleteljük falatnyi darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a vaj és olaj keverékén egy nagyobb serpenyőben, magas hőfokon pirítsuk körbe. Érdemes kisebb adagokban kérgesíteni a melldarabkákat.

3. A paradicsomokat vágjuk félbe, a fokhagymát préseljük finomra. Ez utóbbit immár közepes hőfokon forgassuk meg a visszamaradt zsiradékban, majd öntsük fel a borral meg a leveslével, utána forraljuk el a folyadékot a felére.

4. Dobjuk a serpenyőbe a spenótot, a paradicsomot, a húst és a tésztát. Keverjük egybe a hozzávalókat, s 3 percig erős lángon főzzük. Amikor a tűzről levettük, hintsük meg parmezán sajttal.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88551/pics/lead_800x600.jpg
csirkemell,saláták,spenót,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?