Van saját recepted?

Almafánk

Almafánk
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 alma
  • 2 tojás
  • 0.5 pohár tej
  • 2 ek. liszt
  • 1-2 ek. vaj
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. fahéj
  • pár szál mentalevél
  • porcukor a szóráshoz

Almás, fahéjas édesség, ami nem csak nassolásra jó, hanem ebédként is fogyasztható, egy kiadós leves mellett.

Elkészítés:

1. A tojásokat kettéválasztjuk, s a fehérjéket keményre verjük a cukorral.

2. A sárgákhoz keverjük a tejet, lisztet és a fahéjat. Utána óvatosan hozzáforgatjuk a habot.

3. A meghámozott almák magházát kivájjuk, 0.5- 1 cm vastagságú karikákra szeleteljük.

4. Serpenyőben egybeforrósítjuk a vajat és az olajat, s megsütjük rajta a tojásos-habos masszába forgatott almakarikákat.

5. Tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral, díszítsük mentalevéllel.

Forrás: vk.com

Címkék: almás, fánk
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88647/pics/lead_800x600.jpg
almás,fánk
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?