Van saját recepted?

Gombás lazac

Gombás lazac
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 700 gr lazacfilé
  • 1 ek. durva tengeri só
  • 4 ek. mandula
  • 4 ek. mogyoró
  • 4 ek. szezámmag
  • 5 szál korianderzöld
  • 1/2 tk. frissen őrölt bors
  • 2 ek. olaj
A körethez:
  • 4 mogyoróhagyma
  • 300 gr apróbb sampinyon
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Ez az az étel, ahol jól párosul a magvak édessége, a lazac sósságával és még a köret is biztosítva van egy krémes, gombás forma keretében!

Elkészítés:

1. A lazacot vágjuk 4 egyforma darabra. Dörzsöljük be sóval, s 5 percig tegyük félre. Majd mossuk le a sót, a halat pedig papírtörlővel szárítsuk le.

2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A mandulát és a mogyorót aprítsuk finomra, s ugyancsak ezt tegyük a koriander zöldjével. Keverjük hozzájuk a szezámmagot is. Osszuk a keveréket 4 részre.

3. A halszeleteket fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Szórjuk meg gazdagon a magos keverékkel, locsoljuk meg az olajjal. Dugjuk 8 percre a forró sütőbe.

4. A hagymát vágjuk vékony csíkokra, a gombát lapjaira. Olívaolajon 8-10 perc alatt dinszteljük meg őket. Ízesítsük az ecettel, öntsünk rá 4 ek. vizet is, és így puhítsuk tovább még 10 percig. Sózzuk, borsozzuk, színesítsük az aprított petrezselyemzölddel.

5 A halat szedjük forró tányérra, kerítsük körbe a gombás körettel. Levét is csorgassuk rá.

Forrás: vk.com

Címkék: gombás, lazac, mandulás
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88671/pics/lead_800x600.jpg
gombás,lazac,mandulás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?