3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő.
Van saját recepted?

Grúz csanahi

Grúz csanahi
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr marhahús
  • 600 gr krumpli
  • 300 gr padlizsán
  • 500 gr paradicsom
  • 200 gr sárgarépa
  • 200 gr hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, egyéb fűszerek ízlés szerint
  • pár szál kapor
  • 1 pohárnyi húsleveslé vagy víz

Az érdekes név még érdekesebb ízeket takar. Ez az egytálétel tápláló, fűszeres és hosszú ideig tart, míg elkészül.

Elkészítés:

1. Vágjuk nagyobb kockákra a padlizsánt, sózzuk meg, majd 30 perc múlva csorgassuk le a keserű levét. Mossuk is át, s töröljük szárazra.

2. Minden hozzávalót rusztikusabb darabokra szeljünk, és rétegezve rakjunk egy mély cseréptálba. Alulra húst tegyünk, rá jön a krumpli, arra a padlizsán, a hagyma, sárgarépa, a paradicsom fele. A rétegek mindegyikét sózzuk meg, aki pedig fűszeresebben szereti, ízlés szerint gazdagítsa újabb ízekkel az összetevőket.

3. Hogy szaftosabb legyen az étel, öntsük fel kis húsleveslével vagy vízzel. Fedjük be az edényt.

4. 180 fokos sütőben 2 óra hosszan készül. Az utolsó 15 perceben tegyük rá a maradék paradicsomot, a darabolt fokhagymát, az aprított kaprot.

Forrás: vk.com

Címkék: fűszeres, marhahús
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88804/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,marhahús
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?