Van saját recepted?

Kolbászos krumplileves

Kolbászos krumplileves
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

Tipikus, magyar étel. A zöldséges, kolbászos levest érdemes friss, puha fehér kenyérrel fogyasztani.

Elkészítés:

1. A kolbász bőrét húzzuk le, karikázzuk fel. A krumplit kockázzuk, a hagymát  aprítsuk finomra, a sárgarépát reszeljük durvára.

2.Mély lábasban pirítsuk zsírjára a kolbászkarikákat. A kolbászzsíron dinszteljük meg a hagymát, azután a sárgarépát, végül dobjuk rá a krumplit.

3. Öntsük fel 1- 1.2 l vízzel (vagy zöldségleveslével), s fedő nélkül főzzük 12-14 percig.  Ezután tegyük a levesbe a kolbászkarikákat, ízesítsük babérlevéllel, sózzuk, borsozzuk meg. Végül forraljuk egybe a tejföllel is.

4. Tálaláskor díszítsük aprított petrezselyemzölddel.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88805/pics/lead_800x600.jpg
kolbászos,krumpli,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?