Van saját recepted?

Zöldségleves sajtgolyóval

Zöldségleves sajtgolyóval
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2-3 krumpli
  • 1 édes paprika
  • 1 sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 szárzeller
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
A sajtgolyóhoz:
  • 80-100 gr kemény sajt
  • 1 tojás
  • 80 gr vaj
  • 90-100 gr liszt
  • kevés petrezselyemzöld vagy kapor

Íme a leves, ami nem tésztával van befőzve, hanem sajtgolyóval! Nagyon kevés alapanyag, gyors elkészítés, ez jellemzi a receptet. Az élmény viszont annál különlegesebb! Hideg napokon remekül frissít és táplál ez az étel!

Elkészítés:

1. Először a levesbetétet készítsük el. Reszeljük finomra a sajtot. Üssük fel a tojást, s adjuk hozzá a lágy vajat, utána a sajtot. Sózás, borsozás után mehet bele a liszt meg az aprított zöld. Energikus mozdulatokkal keverjük össze a hozzávalókat. Pár órára (de minimum fél órára ) tegyük hűtőbe a masszát. Ezután kerekítsünk belőle kis gömböket, golyókat, majd felhasználásig irányítsuk vissza a hűtőbe.

2. Tegyünk fel 1.5 - 1.8 l vizet a tűzre. Amikor felforrt, dobjuk bele a felkockázott krumplit. Közben forró olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát, a finomra darabolt zellert és a reszelt sárgarépát. Pár perc múlva kiegészítjük a nagyobbra darabolt paprikával is.

3. Amikor a krumpli majdnem puha, beleeresztjük a lébe a párolt zöldségeket. Ugyanakkor a sajtgolyókat is. Sóval, borssal adjuk meg a leves ízét.

4. 5-7 perc alatt összefőzzük a hozzávalókat.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88807/pics/lead_800x600.jpg
levesek,sajtgolyó,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?