Van saját recepted?

Borsós rizottó

Borsós rizottó
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 200 gr rizottó rizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 2 paradicsom
  • 50 gr zöldborsó
  • 0.5 l leveslé
  • 2-3 ek. olaj
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint

Sokan azt gondolhatják, hogy a rizottóval nem lehet jól lakni, de ez egyáltalán nincs így. Sőt, sokkal könnyebb, emészthetőbb és táplálóbb, mint az egytálételek többsége.

Elkészítés:

1. Kevés olajon futtassuk meg a felaprított hagymát, majd pirítsuk át rajta a rizottó rizst.

2. Kisebb adagokban öntsük hozzá a leveslét, fontos, hogy mindig feligya a beleöntött mennyiséget.

3. 5-7 perc múlva keverjük bele az apróra kockázott sárgarépát, a vékonyra csíkozott paprikát, újabb 7-10 perc múlva pedig a zöldborsót és a felaprított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, és pároljuk készre az ételt.

Forrás: vk.com

Címkék: rizs, zöldséges
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88889/pics/lead_800x600.jpg
rizs,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?