Van saját recepted?

Spenótos pirog

Spenótos pirog
Könnyű
61-120 perc
3 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 700 gr liszt
  • 2 pohár víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1/3 pohár olaj
  • 1/2 tk. só
  • 1 fej hagyma
  • 1 csomag spenót

Igazi téli sós nassolni való, ahol egy sokak által nem, vagy nem feltétlenül kedvelt zöldséget csomagolhatunk kelt tésztába!

Elkészítés:

1. Fél kanálnyi cukrot feloldunk fél pohár langyos vízben, beleszórjuk az élesztőt, pár percre félretesszük. Aztán hozzáadjuk a maradék vizet, cukrot, csipetnyi sót és az olajat. Szépen kikeverjük, s a liszttel tésztává dagasztjuk. Meleg helyen 1 óra hosszan kelesztjük.

2. A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk a spenótot, kevergetve zsírjára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A tésztát két részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk. A sütőformát papírral kibéleljük, ráfektetjük az első kinyújtott tésztát. Egyenletesen elosztjuk rajta a spenótos tölteléket. Befedjük a másik lappal. Ujjunkkal ügyesen megnyomkodjuk a széleket.

4. A 180 fokra előmelegített sütőből 40 perc múlva árad a finom illat, a pirog elkészült!

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/88989/pics/lead_800x600.jpg
kelt tészta,sósságok,spenót
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?