Van saját recepted?

Tejfölös húsgombóc

Tejfölös húsgombóc
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 250 gr darált sertéshús
  • 250 gr darált marha- vagy borjúhús
  • 50 gr rizs
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 50 gr vaj
  • 200 gr tejföl
  • 150 ml húsleveslé vagy víz
  • 2 ek. liszt
  • só, őrölt bors
  • petrezselyemzöld

Ez az étel hasonlít a töltött káposztára, éppen csak annyi a különbség, hogy nem tartalmaz káposztát. Mégis, ugyanannyira szerethető!

Elkészítés:

1. A rizst előzetesen főzzük meg sós vízben, de csak annyira, hogy a szemek belül kissé kemények maradjanak, hiszen a hússal még főzni fogjuk.

2. A darált húsokhoz ütjük a tojást, belekeverjük a zúzott fokhagymát, az aprított hagymát, megsózzuk, borsozzuk, végül eldolgozzuk a rizzsel. A masszát jó erősen kemény felülethez csapkodjuk néhányszor.

3. Apró gombócokat formálunk belőle,s kivajazott sütőformába sorakoztatjuk őket. 180 fokos sütőbe dugjuk 15-20 percre. Közben elkészítjük  a szószt.

4. Serpenyőben felmelegítjük a vajat, a lisztet gyengén megfuttatjuk rajta. Gyorsan felöntjük a húslevessel és a tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, s a gombóckákra öntjük. Újabb 20 percig a sütőben tartjuk. Ha kész, aprított petrezselyemmel díszíthetjük.

Forrás: vk.com

Címkék: húsgombóc, tejföl
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/89182/pics/lead_800x600.jpg
húsgombóc,tejföl
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?