Nem volt ötös a lottón
Nyerőszámok: 16, 31, 58, 75, 77. Nyeremények: 4 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 2.496.635 forint; 3 találatos szelvény 3.839 darab, nyereményük egyenként 23.670 forint; 2 találatos szelvény 115.117 darab, nyereményük egyenként 2.095 forint. Joker: 858656
Van saját recepted?

Borjúleves gesztenyével

Borjúleves gesztenyével
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1.2 kg csontos borjúhús
  • 200-300 gr egész gesztenye
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 közepes hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 ek. vajalja
  • 1 tk. rózsabors
  • só, frissen őrölt bors
  • citrom a tálaláshoz

Habár a gesztenyének már nincs szezonja, mégis érdemes felkutatni azt a helyet, ahol valamilyen formában megtudjuk vásárolni, ugyanis ez dobja fel ezt a levest igazán! Egy kicsit csípős ugyan, de annál egészségesebb!

Elkészítés:

1. A gesztenye héján ejtsünk keresztvágásokat, öntsünk rá hideg vizet, s forrás után 15 percig főzzük. Leöblítvén szabadítsuk meg a héjától.

2. A húst vágjuk fel kisebb darabokra, dörzsöljük be sóval, borssal, s tegyük félre 15 percre. Fazékban felmelegített vajon gyorsan pirítsunk kérget a húskockákra. Szedjük át egy tányérra.

3. A sárgarépát és a zellert szeleteljük vastagabb, rusztikusabb csíkokra. A hagymát aprítsuk fel. Az előkészített zöldségeket a hús visszamaradt zsiradékán pároljuk 10 percig.

4. Helyezzük vissza az edénybe a bárányt, adjuk hozzá a gesztenyét, s a hozzávalókat öntsük fel 1.5 l vízzel. Amikor felforrt, szedjük le a habját, sózzuk meg, és kis lángon főzzük 1 óráig.

5. Elkészülte előtt 3-5 perccel ízesítsük a levest szemes borssal és petrezselyemzölddel. Kevés citromlével savanyítsuk.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: levesek, pikáns
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/89942/pics/lead_800x600.jpg
levesek,pikáns
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?