Nem volt ötös a lottón
Nyerőszámok: 16, 31, 58, 75, 77. Nyeremények: 4 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 2.496.635 forint; 3 találatos szelvény 3.839 darab, nyereményük egyenként 23.670 forint; 2 találatos szelvény 115.117 darab, nyereményük egyenként 2.095 forint. Joker: 858656
Van saját recepted?

Hagyományos bozbas

Hagyományos bozbas
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1.3 kg csontos bárány
  • 200 gr száraz csicseriborsó
  • 3-4 közepes krumpli
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1-2 közepes birsalma
  • 2 kisebb savanykás alma
  • 100 gr aszalt gyümölcs (pl. barack)
  • 4-5 szál koriander és lila bazsalikom
  • 1-1 tk. szárított paradicsompor és bors
  • citrom- vagy gránátalma

Ez az érdekes néven futó étel egy gazdag, sok alapanyagos, már-már ínyencnek mondható étel, amit érdemes mondjuk vendégeknek feltálalni! Egy jó vörösbor kíséretében még szuperebb!

Elkészítés:

1. A csicseriborsót 12 óra hosszan áztassuk hideg vízben. Miután leöblítettük, tegyük lábasba, öntsünk rá 2.5 l friss vizet, s forrás után 1 óráig főzzük. Megint öblítsük le.

2. A bárányt 3 l vízben kezdjük el főzni. Forrás után szedjük le a habját, majd  1.5 óráig csendesen gyöngyöztessük.

3. A hagymát és a krumplit vágjuk nagyobb darabokra, hasábokra. A levesből emeljük ki a húst, s a csontok mentén daraboljuk adagnyi részekre. A levet szűrjük le. A felhevített vajon dinszteljük meg a hagymát. Dobjuk rá a bárányhúst, kevergetve pirítsuk 7-10 percig.

4. Törjük egybe a paradicsomport, a borsot és 0.5 tk. sót. A birsalmát és az almát alaposan mossuk meg, szeleteljük gerezdekre, locsoljuk meg citromlével.

5. Tegyük vissza a tűzhelyre az átszűrt húslevest, adjuk bele a csicseriborsót. Utána az aszalványt meg a  birsalmát. Forraljuk fel, 10 percig főzzük. Most mehet bele a hagymás hús, ezzel is 10 percig főzzük. Végül az alma követi a hozzávalókat és a fűszerek.

6. Miután levettük az edényt a tűzről, hintsük meg az ételt aprított petrezselyemzölddel. Kóstolás után sózzuk még, s ízesítsük citromlével. Csipkedjünk rá koriandert és lila levelű bazsalikomot.Tálalás előtt 10 percig tartsuk lefedve. Az azerbajdzsán konyha remek étele mindenkinek ízleni fog!

Forrás:gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/89941/pics/lead_800x600.jpg
almás,bárány,fűszeres
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?