Nem volt ötös a lottón
Nyerőszámok: 16, 31, 58, 75, 77. Nyeremények: 4 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 2.496.635 forint; 3 találatos szelvény 3.839 darab, nyereményük egyenként 23.670 forint; 2 találatos szelvény 115.117 darab, nyereményük egyenként 2.095 forint. Joker: 858656
Van saját recepted?

Vörösboros marhalábszár

Vörösboros marhalábszár
Könnyű
31-60 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 kg marhalábszár
  • 300-400 gr friss gomba
  • 100 gr zsíros hasaalja
  • 50 gr vaj
  • 1 üveg (750 ml) száraz vörösbor
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kis zellergumó
  • 2 nagy fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2-2 ágacska rozmaring és kakukkfű
  • 2 ek. szárított oregánó
  • 3-5 szem borókabogyó
  • só, frissen őrölt bors
  • polenta a körethez

Különleges fűszerezés jellemzi ezt az ételt, amelyhez forró polentát illik tálalni és érdemes elfogyasztani mellé egy finom pohár bort is!

Elkészítés:

1. A lábszárt és a hasaalját közepes méretű kockákra vágjuk fel. A sárgarépát és a zellert is kockázzuk, a hagymát és a fokhagymát aprítsuk finomra.

2. Öntsük a bort egy nagyobb üvegtálba, helyezzük bele az ízesítőket: a rozmaringot, kakukkfüvet, oregánót, a szétlapított borókabogyót, a sót és a borsot. Tegyük bele az előkészített zöldségeket és a húst is. Fedjük le, majd  szoba hőmérsékleten érleljük 2 óra hosszan. (Hűtőben 4 óráig kell.)

3. Az idő elteltével szedjük ki a borból, csepegtessük le. Az ízesített bort szűrjük át szitán.

4. Vaslábasban melegítsük fel a vajat, futtassuk meg rajta a nagyobb darabokra vágott gombát, aztán vegyük ki belőle.

5. A gomba szaftjára öntsünk egy kis páclevet, forraljuk pár percig. Mehet rá a hús, azt nagy lángon pirítsuk körbe. Miután felöntöttük a boros lével, 1 óra hosszan takaréklángon főzzük..Ezután egészítsük ki a zöldségekkel, azzal még 30-40 percig pároljuk. A végén 10 percre dobjuk az ételhez az előpirított gombát. Ekkor már le is vehetjük az edényt a tűzről. Forró polenta illik hozzá.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/89993/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,marhahús,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?