Van saját recepted?

Kacsahúsos kosárka

Kacsahúsos kosárka
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr élesztő nélküli leveles tészta
  • 2 bőrös kacsamellfilé
  • 4 alma
  • 3 salottahagyma
  • 90 gr vaj
  • 1.5 ek. méz + a tálaláshoz
  • só, frissen őrölt bors

Ez a sósság a gyerekek kedvence lesz, rövid idő alatt elkészült, remek vendégváró és nem utolsó sorban nagyon ízletes is!

Elkészítés:

1. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk belőle hat darab 8-10 cm átmérőjű korongot.Fektessük rögtön sütőpapírral bélelt tepsire, szurkáljuk meg villával.

2. Az almát (lehet hámozva, lehet héjastól) vágjuk vékony cikkekre, a hagymát félkarikára.

3. 60 gr olvasztott vajon puhítsuk meg a hagymát és az almát, vigyázva, hogy a cikkek egészben maradjanak.  Kissé hűtsük meg.

4. 200 fokra melegítsük elő a sütőt. A tésztakorongok közepére helyezzünk kicsi hagymát, pár szelet almát. 15 percig süssük, 5 percig pihentessük.

5. Dörzsöljük be sóval, borssal a kacsamelleket. A maradék vajat forrósítsuk fel, majd a filéket oldalanként 3-3 percig pirítsuk benne.A tűzről levéve csomagoljuk 5 percre fóliába.

6. Csinos kis szeletekre vágva tegyük a kosárkák tetejére. Csorgassuk meg mézzel, s rögtön tálaljuk.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90194/pics/lead_800x600.jpg
leveles,sósságok,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?