Nem volt ötös a lottón
Nyerőszámok: 16, 31, 58, 75, 77. Nyeremények: 4 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 2.496.635 forint; 3 találatos szelvény 3.839 darab, nyereményük egyenként 23.670 forint; 2 találatos szelvény 115.117 darab, nyereményük egyenként 2.095 forint. Joker: 858656
Van saját recepted?

Rakott zsömle

Rakott zsömle
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 400 gr szikkadt zsömle vagy kalács
  • 4 tojás
  • 500 ml tejszín
  • 500 ml tej
  • 50-150 gr cukor vagy méz
  • 100 gr lekvár és aszalt gyümölcs
  • őrölt fahéj
  • vaj a forma kikenéséhez

Itt az idő, hogy felhasználjuk a már megszikkadt zsömléket vagy kalácsot! Ez az az édesség, ami a hideg napokat kellően megédesíti, a benne rejlő lekvárnak és tejszínnek köszönhetően!

Elkészítés:

1. Aprítsuk/csíkozzuk fel az aszalt gyümölcsöt. A zsömléket vagy kalácsot 1.5 - 2 cm-es szeletekre vágjuk. Meleg sütőben kissé szárítsuk ki .

2. Üssük fel a tojásokat, keverjük ki a tejszínnel és a tejjel, közben édesítsük a  cukorral vagy a mézzel. Vajazzunk ki egy kisebb, de mély sütőformát.

3. Minden zsömle- vagy kalácsdarabot mártsunk meg a tojásos-tejes keverékben, és ügyesen rakjuk ki vele az edényt. Jöhet rá egy réteg lekvár, illetve aszalt gyümölcs. Folytassuk a műveletet, míg tartanak az összetevők.

4. Öntsük rá a maradék tojásos masszát. Letakarva tegyük félre 30 percre. Amennyiben úgy látjuk, hogy közben a zsömle felitta az összes folyadékot, pótoljuk még tejjel.

5. 180 fokos sütőben kb. 15 percig süssük. Forrón, felkockázva tálaljuk. Szórjuk meg őrölt fahéjjal.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90260/pics/lead_800x600.jpg
kalács,lekváros,tejszín
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?