Van saját recepted?

Zölddel töltött gomba

Zölddel töltött gomba
Könnyű
16-30 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1.5 kg nagyobb sampinyon
  • 100 gr zöldhagyma, petrezselyemzöld, korianderzöld, kapor, spenót, rukkola
  • vegyesen
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tojás
  • 50-70 gr finomra reszelt sajt
  • 2 ek. zsemlemorzsa

Pár perc alatt kész, húsmentes, köretnek is jó ez a gombaétel, de önmagában is táplál!

Elkészítés:

1. Emeljük ki ügyesen a gombák szárát. (Más ételhez felhasználhatjuk.) A gombafejek mindegyikére késsel vágjunk nem túl mély keresztet. Belsejüket sózzuk meg.

2. A zöldféléket aprítsuk nagyon finomra, a fokhagymát préseljük át. Üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a zöldeket, a fokhagymát, a reszelt sajtot és 2 ek.

zsemlemorzsát.

3. E töltelékkel töltsük meg a gombák üregét. Szorítsuk a gombákat fedeles grillrácsra, amelynek alsó részét átkentük zsiradékkal, felső részét pedig befedtük alufóliával. Nem túl erős lángon addig süssük a töltött gombát, míg a töltelék szépen összeáll. Ez kb. 15 percnyi idő.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90368/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,gomba,sajtos,töltött
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?