Van saját recepted?

Halleves ikrás knédlivel

Halleves ikrás knédlivel
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1.2 l hallé
  • 1 fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1-2 ek. olaj
  • 300 gr lazacfilé
  • petrezselyemzöld vagy kapor
A knédlihez:
  • 25 gr kemény sajt
  • 1 púpos ek. zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 ek. liszt
  • 25 gr halikra

Nem klasszikus és nem karácsonyra, hanem bármikor fogyasztható ez az erőleves. Ami igen pikáns!

Elkészítés:

1. A hagymát kockázzuk fel, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn nyomjuk át. 4-5 percig forró olajon dinszteljük meg először a hagymát, utána a sárgarépát. Tegyük félre.

2. A knédlihez reszeljük finomra a sajtot, keverjük el a felvert tojással és zsemlemorzsával. Adjuk hozzá az ikrát, ezután pedig a liszttel dolgozzuk finom kis tésztává.

3. A forró hallébe tegyük a puha zöldségeket, majd eresszük bele (kanálnyi adagokban) az ikrás knédlit. Miután félig megfőttek, engedjük a lébe a haldarabokat. Sózzuk meg a levest.

4. Amikor levettük a tűzről, ízesítsük aprított petrezselyemmel vagy kaporral, s 20-30 percig pihentessük tálalás előtt.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hal, levesek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90441/pics/lead_800x600.jpg
hal,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?