Van saját recepted?

Hagymaleves pirítóssal

Hagymaleves pirítóssal
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

A hűvös napokat remekül felforrósítja, kellően csípős, akár még a megfázáson is enyhíthet ez az erőleves!

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A hagymát vágjuk vastagabb karikákra. Tisztítsuk meg a fokhagymát.

2. Nagyobb méretű serpenyőben, 4 ek. felhevített olajon dinszteljük meg a hagymát. Sózzuk, cukrozzuk, hintsük meg szerecsendióval.

3. Kb. 10 perc után tegyük rá a fokhagymát, fóliázzuk le az edényt, és dugjuk sütőbe 1 órára. Közben párszor keverjük meg.

3. Az idő eltelte után megint állítsuk tűzre, s öntsük fel 1 - 1.5 l hideg vízzel. Forraljuk fel, és főzzük 10 percig. Sóval, borssal ízesítsük a levest. Ezután turmixoljuk le.

4. Míg készül a hagymaleves, a bagettszeletek mindkét oldalát süssük meg kevés olívaolajon. 2-2 szeletkét tegyünk a tányérra, s szedjük rá a levest. Csorgassunk rá pici olajat, reszeljünk rá borsot.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hagyma, levesek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90673/pics/lead_800x600.jpg
hagyma,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?