Van saját recepted?

Paradicsomos omlett

Paradicsomos omlett
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4-5 bazsalikomlevélke
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. vaj
  • 6 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • só, frissen őrölt bors

Ez egy nem hagyományos, tojásokból összedobált omlett, hanem egy zöldségekkel és krémességgel teli finom, reggeli fehérjeforrás!

Elkészítés:

1. Először a paradicsom héját távolítsuk el. Ehhez ejtsünk keresztvágásokat a paradicsom felületén, és dobjuk forró vízbe. 2 perc után a héj felpödrődik, könnyen lehúzhatjuk. Rögtön tegyük jéghideg vízbe. Kisebb hasábokra vágva kaparjuk ki a magokat, húsát közepes méretű kockára vágjuk. A hagymát és a bazsalikomleveleket aprítsuk fel.

2. 2 ek. olívaolajat és 1 ek. vajat melegítsük egybe, s közepes hőfokon fonnyasszuk meg rajta a hagymát. Mehet rá a paradicsom és a bazsalikom. Pár perc múlva levehetjük az edényt a tűzről.

3. A tojásokat nagyjából verjük fel, keverjük hozzá a tejfölt és a hagymás paradicsomot.

4. A serpenyőt papírtörlővel töröljük ki, öntsünk bele 1 ek. olajat és 1 ek. vajat. Mikor jól felhevül, csorgassuk bele a tojásos-paradicsomos keveréket. 4-5 percig süssük, Nem baj, ha a közepe rezgős marad!

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90672/pics/lead_800x600.jpg
paradicsom,rántott,tojás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?