Van saját recepted?

Szardellás zöldségtál

Szardellás zöldségtál
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 100 gr friss vagy fagyasztott zöldbab
  • 8 kisebb paradicsom
  • 1 uborka
  • 4 zöldhagymaszár
  • 1 édes piros paprika
  • 100 gr fekete olajbogyó
  • 2 ek. kapribogyó
  • 8 szardellafilé
  • 1 maréknyi bazsalikomlevél
Az öntethez:
  • 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • csipetnyi tengeri só
  • 4 szardella
  • pár bazsalikomlevél
  • 8 ek. olívaolaj
  • 1 ek. szőlőecet
  • őrölt bors

Könnyed, sok zöldséges egytálétel, amit a diétázók is szeretnek majd!

Elkészítés:

1. A tojásokat forrás után 7.5 percig főzzük, majd szedjük át hideg vízbe.

2. A megtisztított babot lobogó, sós vízben 2 percig puhítsuk, utána szűrjük le, s azonnal tegyük jeges vízbe.

3. A bab főzőlevében blansírozzuk a paradicsomot, hideg vízben hűtsük ki, vágjuk négybe, s a magokat kaparjuk ki.

4. A hámozott uborkát hosszában felezzük el, a magokat szedjük ki, vékonyan szeleteljük fel.

5. Az öntethez kis mozsárban pépesítsük a sót a fokhagymával, utána folytassuk a műveletet a szardellafilé és a bazsalikom hozzáadásával. Közben csorgassuk a pasztához az olajat és az ecetet. Szórjuk meg borssal.

6. A paprikát csíkozzuk fel. Az olajbogyók magját szedjük ki, a hagymát aprítsuk finomra. A szardellákat felezzük el.

7. A babot, paradicsomot, uborkát, darabolt zöldhagymát, paprikát rendezzük salátástálra. Locsoljuk meg az öntet 2/3-ával. Rétegezzük rá  a négybe vágott tojásokat, a felezett olajbogyót, kapribogyót, szardellát és a bazsalikomlevélkéket. Csorgassuk rá a maradék öntetet.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hal, tojás, zöldséges
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90883/pics/lead_800x600.jpg
hal,tojás,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?