Van saját recepted?

Citromos-túrós kalácska

Citromos-túrós kalácska
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr liszt
  • 250 ml tej
  • 100 gr vaj
  • 130 gr cukor
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz
A töltelékhez:
  • 600 gr túró
  • 2 tojás
  • 150 gr cukor
  • 2 ek. tejföl (ha szükséges)
  • 1/2 pohár mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

Könnyed, puha, édes sütemény, amit egy órán belül elkészíthetünk!

Elkészítés:

1. A langyos tejben oldjuk fel a cukrot és a sót. Üssük bele a tojást, keverjük el vele.

2. Az élesztőt vegyítsük a liszthez, felét adagoljuk a tojásos tejhez. Utána a maradék liszttel és a lágy vajjal dagasszuk könnyű tésztává. A cipót tegyük át mély tálba, s letakarva meleg helyen kelesszük 1 - 1.5 óráig.

3. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót törjük át, mixeljük hozzá a cukrot és a tojásokat. Szükség szerint lágyítsuk tejföllel. Keverjük a töltelékhez a mazsolát és a reszelt citromhéjat. Egyelőre tegyük hűtőbe.

4. Mikor duplájára kelt a tészta, szaggassunk belőle 12 egyforma gombócot.

Ültessük őket -egymástól kellő távolságra- sütőpapírral bélelt tepsire. Letakarva 15 percig várakozzanak.

5. Üvegpohár aljával nyomjunk mélyedést a gömböcskékbe, oda töltsük a tölteléket. Felvert tojással húzzuk át a tészta széleit.

6. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc a sütési ideje. Kihűlés után szórjuk meg porcukorral.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: édesség, túrós
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90881/pics/lead_800x600.jpg
édesség,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?