Van saját recepted?

Mézes krémes torta

Mézes krémes torta
Könnyű
31-60 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 480-500 gr liszt
  • 2 tojás
  • 200 gr cukor
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. szódabikarbóna
A krémhez:
  • 0.5 l tej
  • 3 tojás
  • 2 ek. liszt vagy keményítő
  • 200 gr cukor
  • 150 gr vaj
  • vanília

Egyszerű alapanyagos torta, ami garantáltan édesebbé teszi a vasárnapot!

Elkészítés:

1. A tojásokat keverjük ki a cukorral és mézzel.

2. Adjuk bele a szódabikarbónát is, majd az edényt gőzfürdő fölé állítva addig keverjük az összetevőket, míg a massza duplájára nő.

3. Miután a gőzről levettük, beleszitáljuk a lisztet. Dagasszuk elasztikus, lágy tésztává.

4. A cipót 8 egyforma darabra vágjuk, s mindegyiket kb. 22 cm átmérőjű lapba nyújtjuk.

5. 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt egyesével süssük ki a tortalapokat.

6. Közben készítsük el a krémet. Melegítsük meg a tejet. Keverjük ki a tojásokat a cukorral és a liszttel. A masszát lassan csorgassuk a tejbe, közben folyamatosan kevergessük. Addig főzzük, míg besűrűsödik. Ezután hűtsük langyosra. Végül ízesítsük vaníliával, felkockázott vajjal, majd robotgéppel csapassuk simára.

7. A krémmel kenjük meg a lapokat, de a torta tetejét és oldalát is. Ízlés szerint díszítsük porcukorral, gyümölccsel.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/90888/pics/lead_800x600.jpg
főzött krém,mézes,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?