Van saját recepted?

Halas-spenótos palacsintatorta

Halas-spenótos palacsintatorta
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 3 ek. olaj
  • 1 l zsírszegény kefir
  • 2 tojás
  • csipetnyi só és cukor
  • 2.5 pohár liszt
  • 100 ml vodka
A töltelékhez:
  • 1 enyhén sós hering
  • 2 fej hagyma
  • 1 savanykás alma
  • 4 főtt tojás
  • 200 gr fagyasztott spenót
  • 2 ek. tejszín

Ugyan ennek az ételnek az elkészítése hosszadalmas, mégis a végeredmény úgy látványban, mint ízben különleges!

Elkészítés:

1. A tojásokat habosítsuk ki a cukorral. (Mixerrel dolgozzunk.) Adjuk hozzá a vodkát és a sót. Tovább verve öntsük bele a kefirt, s apránként adagoljuk a keverékhez a lisztet. Selymesítsük az olajjal. Végül kevés vízzel addig hígítsuk, míg tejföl állagú lesz.

2. Serpenyőben, forró olajon süssük ki a palacsintákat. Mindkét oldaluk szép piros legyen. A kész palacsintákat gyűjtsük egy lapos tányérra.

3. Lássunk a kétféle töltelékhez! A heringet szedjük két darabra, bőrét húzzuk le. A hagymát, almát aprítsuk fel. Robotgéppel csapassuk szét az első tölteléket: a halat, hagymát, almát és 2 tojást.

4. A kiolvadt spenótot a másik két tojással és a tejszínnel pürésítsük.

5. A palacsinták felét halas, a másik felét spenótos töltelékkel kenjük meg. Felváltva fektessük őket egymásra.

6. Fóliával leszorítva tegyük a tortát 2 órára hűtőbe. 20 perccel tálalás előtt vegyük elő a hidegről.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91252/pics/lead_800x600.jpg
hering,palacsinta,spenót
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?