Van saját recepted?

Sonkás-sajtos pite

Sonkás-sajtos pite
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 300 gr liszt
  • 150 gr pármai sonka
  • 150 gr mozzarella
  • 150 gr reszelt parmezán
  • 150 gr reszelt félzsíros, kemény juhsajt
  • 5 tojás
  • 180 ml langyos tej
  • 180 ml olívaolaj
  • 15 gr sütőpor

Egy órán belül kész ez a kevés alapanyagos sósság, ami minden bizonnyal a gyerekek nagy kedvence lesz!

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mély tálba üssük a tojásokat, s alaposan verjük fel. Öntsük bele a tejet meg az olajat, adjuk hozzá a reszelt sajtokat és a sütőporral elegyített lisztet. Ezután dolgozzuk a cipóhoz a felkockázott mozzarellát és a sonkát.

2. Kiolajozott, liszttel megszórt tepsibe egyengessük a tésztát. Kb. 45 perc alatt szépen megsül. (Elkészültét érdemes tűpróbával ellenőrizni.) Ahogy elkészült, máris tálalható. Kockára vágva porciózzuk. (Mellesleg: hidegen is nagyon finom!)

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91251/pics/lead_800x600.jpg
sajtos,sonkás,sósságok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?