Van saját recepted?

Áfonyás csiga

Áfonyás csiga
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 pohár barna cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 500 gr élesztős leveles tészta
  • olaj a kenéshez
  • erős fekete tea a kenéshez
  • áfonya

Roppanós, édes, egy erőleves kíséretében még ebédre is fogyasztható édesség!

Elkészítés:

1. Forró serpenyőbe öntsük a cukor felét, szórjuk rá a narancs reszelt héját, s olvasszuk, pirítsuk 1 percig. Ezután dobjuk rá az áfonyát, 3 percig kevergessük. A tűzről levéve hűtsük ki.

2. Nyújtsuk vékonyra a leveles tésztát. Egyenletesen szórjuk meg a maradék cukorral, de úgy, hogy ne érjen ki teljesen a széléig. Terítsük el rajta a cukros áfonyát, majd tekerjük fel a tésztát.

3. Daraboljuk fel a tekercset 3-4 cm-es gurigákra, s gyümölcsös felével felfelé, szorosan egymás mellé, ültessük őket olajjal kikent tepsire.A csigákat kenjük át fekete teával, és 180 fokos sütőben 25 percig süssük.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91350/pics/lead_800x600.jpg
gyümölcsös,leveles
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?