Van saját recepted?

Babos táska

Babos táska
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 140 félkemény sajt
  • 850 gr konzerv fehér bab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk. szárított kakukkfű
  • 2 tk. csiliszósz
  • 400 gr leveles tészta
  • 1 ek. olaj
  • 1 tojás

Ritkán használjuk a babot bármiféle töltelékként, de ebben az esetben ehhez a sóssághoz bátran tegyük meg! Csípős, és egy kicsit nehéz étel!

Elkészítés:

1. Egy mélyebb edényben törjük egybe a babot a zúzott fokhagymával, csiliszósszal, a sajt 2/3-ával és a kakukkfűvel.

2. A kinyújtott tésztát vágjuk 3 egyforma csíkra. A babos töltelékből kanálnyi adagokat halmozzunk a tésztacsíkra úgy, hogy egymástól kb. 3 cm távolságban legyenek. Hajtsuk fel az üres széleket, majd a töltelék határán ujjbeggyel rögzítsük. Itt vágjuk, daraboljuk, hogy táska formát kapjunk.

3. Fektessük olajjal megkent tepsire, s kenjük át felvert tojással. A babos táskákat szórjuk meg reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 15-20 perc a sütési ideje. Ha elkészült, hagyjuk még 5 percig a sütőben.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: bab, leveles, sósságok
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91351/pics/lead_800x600.jpg
bab,leveles,sósságok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?