Van saját recepted?

Ankonai halpörkölt

Ankonai halpörkölt
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 kg tengeri hal (pl. ördöghal, pérhal, foltos tőkehal, tintahal, garnélarák, nyelvhal stb.)
  • 100 ml olívaolaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • hagyma
  • 100 ml borecet
  • 800 gr paradicsom
  • 8 szelet zsúrkenyér

Ha vasárnap, akkor pörkölt! Méghozzá hallal! Szaftos, tartalmas! Tészta helyett pedig fokhagymás pirítós a kísérő mellé!

Elkészítés:

1. A halak használhatatlan részeit távolítsuk el, s vágjuk mindegyiket nagyobb darabokra. Alaposan mossuk meg, s szárítsuk le.

2. A hagymát, fokhagymát aprítsuk fel (2-3 gerezdet tegyünk félre), majd felhevített olajon dinszteljük meg. Öntsük rá az ecetet, s forraljuk el.

3. Daraboljuk rá a paradicsomot, és lassú tűzön 10-15 percig pároljuk. Egymás után helyezzük rá a halakat, ügyelve arra, hogy melyiknek mennyi főzési idő kell. Először a tintahalat, garnélát, 5 perc múlva a többit. Sózzuk, borsozzuk.

4. Míg készül a halragu, a szeletelt kenyeret 180 fokos sütőben 5-7 percig szárítsuk. Kenjük át a maradék fokhagymával, locsoljuk meg olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kenyérszeleteket helyezzük tányérra, öntsük rá a halpörköltet.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hal, levesek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91459/pics/lead_800x600.jpg
hal,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?