Van saját recepted?

Sült hal csiliszósszal

Sült hal csiliszósszal
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 4 szelet hal (hekk, tonhal vagy tőkehal)
  • 7 ek. olaj
  • só, bors
  • néhány bazsalikomlevél
  • 4 szál menta
  • 1/2 citrom leve
A szószhoz:
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. dijoni mustár
  • olívaolaj
  • 4 ek. kapribogyó
  • 2 zöld csilipaprika
  • 1/2 üveg szardella
  • 1 ek. vaj
  • petrezselyemzöld
  • 1 kg újkrumpli a körethez

Nyárias ízek a még csípős tavaszban! Remek választás, könnyed, mégis ízletes étel, ahol a köret is adva van!

Elkészítés:

1. A megmosott újkrumplit hosszában vágjuk félbe. Kenjük át olajjal, sózzuk meg. 200 fokos sütőben 40 percig süssük, közben félidőben forgassuk meg a hasábokat.

2. Míg sül a krumpli, készítsük el a besózott, borsozott halat. Serpenyőben hevített vajon oldalanként 2-2 percig süssük. Ezután a forró sütőben még 5-6 percig.

3. A szószhoz valókat - kivéve a vajat, citromot és a borsot - robotgéppel csapassuk szét, majd utána keverjük hozzá az előbb felsoroltakat.

4. A tányérra tett hal mellé kanalazzuk a szószt, s kerítsük körbe az újkrumplival. A sült halat locsoljuk meg citromlével, díszítsük bazsalikommal, mentával.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hal, krumpliágy, sült
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91460/pics/lead_800x600.jpg
hal,krumpliágy,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?