3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő.
Van saját recepted?

Tonhalas penne

Tonhalas penne
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 16 db koktélparadicsom
  • 400 gr friss tonhalfilé
  • só, bors
  • 0.5 pohár száraz fehérbor
  • maroknyi reszelt parmezán
  • 1 kisebb jégcsapretek
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 salottahagyma
  • 1 fejes saláta
  • kis csokor rukkola
  • 1 ek. borecet
  • 400 gr penne tészta

Egy kicsit olaszos, kellően fűszeres és színes, könnyen emészthető tészta!

Elkészítés:

1. A retket hosszú csíkokra szeljük, esetleg reszeljük. A hagymát apró kockákra vágjuk. A halat sózzuk, borsozzuk be, majd serpenyőben hevített 1 ek. olívaolajon hirtelen süssük át mindkét oldalát. Szedjük tányérra. A visszamaradt zsiradékon futtassuk meg a hagymát, öntsük rá a bort, utána forraljuk el.

2. Az előírásoknak megfelelően főzzük ki a tésztát, öblítsük le, s tegyük a hagymára. Locsoljuk meg a maradék olajjal, az ecettel, és halmozzuk rá a felezett koktélparadicsomokat. Forgassuk egybe a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, hűtsük ki.

3. Tálaláskor a tányérra szedjünk paradicsomos pennét, rakjuk meg tépkedett salátalevéllel, rukkolával, helyezzük rá a halszeleteket, arra szórjunk parmezánt. Díszítsük retekcsíkokkal.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hal, saláta, tészta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91468/pics/lead_800x600.jpg
hal,saláta,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?